KËMBËT ME ERË JANË SHENJË E INFEKSIONIT MYKOTIK!

NESE VUANI NGA KËMBËT ME ERË, DJEGIA, SKUQJA E LËKURËS SË KËMBËVE OSE DEFORMIMI I THONJVE - KENI MYK!

Komente: 194

Nëse një person ka këmbë që mbajnë me erë, ka 99% të ngjarë që problemi të shkaktohet nga myku.

Sipas statistikave, mbi miliard njerëz vuajnë nga infeksionet mykotike që prekin thonjtë dhe lëkurën e këmbëve. Mënyra më e saktë për të diagnostikuar problemin është prania e erës së keqe.

Pyetjeve tuaja u përgjigjet:
Dr. Sajmiri

Kryetare e Qendrës së Kërkimit Mikrobiologjik, specialiste e mykut. Autore e mbi 20 punimeve shkencore në mykologjinë molekulare. Punon si eksperte e sëmundjeve infektive tek njerëzit.

Përvojë pune: mbi 15 vjet

Shënim i redaksisë: Qendra e Kërkimit Mikrobiologjik ka zbuluar shkakun e vërtetë të erës së këmbëve - infeksionet mykotike.

Gazetari: Përshëndetje Dr. Sajmir! Do të filloj me pyetjen kryesore: a është e vërtetë që shumica e qytetarëve shqiptarë vuajnë nga infeksionet mykotike në këmbë?

Dr. Sajmiri: Po, infeksionet mykotike në këmbë janë përhapur shumë në vendin tonë. Fatkeqësisht, askush nuk është i sigurt ndaj tyre - madje ky infeksion prek edhe njerëzit merakli të pastërtisë. Këpucët jocilësore dhe të ngushta, dietat e pashëndetshme, abuzimet me ilaçet, zakonet e këqija, higjiena e dobët dhe përdorimi i produkte të papërshtatshme të kujdesit për këmbë krijojnë një mjedis të favorshëm për infeksionet myktoke në këmbë dhe e bëjnë më të vështirë luftimin e tyre.

Myku në këmbë nuk është vetëm një problem estetik. Mund të prishë jetën tuaj dhe të ulë cilësinë e saj, duke shkaktuar parehati, kruajtje, skuqje, ulçerë, ekzema me lëngje, çarje, thonj të deformuar, erë të keqe dhe simptoma të tjera, ndaj dhe problemi nuk duhet injoruar. Sipas statistikave, rreth 90% e njerëzve preferojnë të merren vetë me sëmundjen, kështu që ata thjesht fshehin simptomat në vend që të eleminojnë shkakun e infeksionit. Sot, farmacitë ofrojnë shumë produkte kundër mykut, mjaft të shtrenjta dhe jo shumë efektive. Ky treg është i madh. Shpresoj të lexoni midis rreshtave dhe të kuptoni mesazhin e asaj që dua të them.


Gazetari: Dr. Sajmiri, më thoni ju lutem, a janë vërtet këmbët me erë një shenjë e infeksionit mykotik?

Dr. Sajmiri: Po. Çështja është që lëkura e këmbës është mjedisi më i favorshëm për krijimin e mykut. Ngrohtësia dhe lagështia krijojnë kushte të favorshme për zhvillimin e shpejtë të infeksionit, duke prekur kështu thonjtë (onikomikozën) dhe lëkurën (trikomikoza). Era e keqe është një nga shenjat e para të problemit. Nëse e injoroni, ka të ngjarë të përballeni me simptoma më serioze, trajtimi i të cilave do të jetë më i vështirë dhe do të marrë më shumë kohë.

Rreth 89% e të gjitha problemeve të lëkurës dhe thonjve shkaktohen nga myku, i cili shkaktohet nga një sërë patogjenësh.


Gazetari: Shumë njerëz besojnë se higjiena e duhur mund të parandalojë krijimin e mykut. A është e vërtetë?

Dr. Sajmiri: Është gabim i madh të mendosh se myku në këmbë është problemi që shfaqet vetëm tek njerëzit në nevojë dhe tek ata që e injorojnë higjenën. Ka mikroorganizma që jetojnë në lëkurën tonë - ato krijojnë një mikrobiomë që gjithashtu përfshin mykun. Mikrobioma e çdo personi është unike, varet nga gjinia, mosha, mjedisi i jetesës së personit, prejardhja etnike, dieta, profesioni, karakteristikat specifike të trupit, si dhe nga infeksionet që ka pasur një person, rrobat që vesh, rutina e kujdesit për lëkurën ose mungesa e saj. Kur mikrobioma dëmtohet, sasia e baktereve të dobishme zvogëlohet. Nga ana tjetër, zhvillohet një koloni e patogjenit oportunist dhe kjo rritje mund të shkaktojë probleme. Lëkura humbet aftësinë e saj për t’i rezistuar streseve, infeksioneve dhe faktorëve të pafavorshëm të mjedisit, si dhe bëhet e ndjeshme dhe e prekshme nga mikroflora patogjene.

Kështu, myku patogjen fillon të shumohet dhe të shkaktojë erë të keqe dhe simptoma të tjera që kërkojnë eliminimin e menjëhershëm. Për fat të keq, njerëzit e infektuar me myk përdorin produkte (shpesh të papërshtatshme) për të eleminuar erën e keqe, acarimin, skuqjen, çarjet dhe shenjat e tjera të infeksionit, por harrojnë shkakun e sëmundjes. Një qasje e tillë mund të ndihmojë vetëm në heqjen e sikletit por përkeqëson gjendjen e lëkurës së këmbëve dhe thonjve.

E vetmja simptomë universale që tregon se keni patjetër myk janë këmbët me erë të keqe.


Gazetari: A mund të na jepni disa shembuj specifik të infeksionit mykotik në këmbë?

Dr. Sajmiri: Po, sigurisht. Do të doja të flisja për shenjat më të përhapura të infeksioneve mykotike, të cilat tregojnë që keni probleme të rënda.

1. Onikomikoza - thonjtë e gishtave të këmbës të prekur nga myku. Në majë të thoit fillojnë të vërehen ndryshime patologjike. Në fazën fillestare, ju mund të shihni vija sportive dhe të verdha. Perionikia nuk është e rrallë: ky është inflamacion purulent i shtratit periungual.

2. Epidermofitia - sëmundje mykotike që prek lëkurën dhe thonjtë. Ju mund të infektoheni në saunë, palestër, në plazh dhe në çdo vend tjetër publik. Myku mund të arrijë lëkurën në tuaj nga pudra e dushit, peshqiri, mbathjet, pajisjet sportive, etj. Djersitja e tepërt e këmbëve kontribuon në zhvillimin e sëmundjes.

3. Trikofitia ose rubromikoza shkaktohet nga lloje të ndryshme të mykut Trikofiton. Sëmundja është shumë ngjitëse, transmetohet përmes pajisjeve të banjës, këpucëve dhe çorapeve, pajisjeve sportive dhe sendeve të tjera të përbashkëta. Punëtorët e minierave, punëtorët e dyqaneve, punëtorët e saunës, atletët dhe sidomos notarët janë njerëzit që janë më të prirur ndaj kësaj sëmundjeje (në Evropë, ekziston një term i veçantë - “këmba e atletit”).


Gazetari: Si mund ta kuptoj që kam infeksion mykotik në këmbë?

Dr. Sajmiri: Fatkeqësisht, nuk ka metoda perfekte për të diagnostikuar mykun në këmbë te njerëzit. Një nga problemet është se ka shumë patogjenë (njihen mbi 2000 lloje), dhe problemi tjetër është se është shumë e vështirë për t'i gjetur. Gjithashtu, testi mund të jetë shumë i shtrenjtë.

Ja simptomat e para që tregojnë se keni myk në këmbë:

- erë e keqe;
- skuqje, lëkurë të rrjepur;
- çarje midis gishtërinjve dhe thembrave;
- lëkurë e ashpër, e ngurtësuar, e trashë;
- shtretër të deformuar të thonjve - ndryshime në trashësinë, ngjyrën , formën dhe strukturën e thonjve;
- ekzemë me lëngje midis gishtërinjve, plagëve;
- flluska;
- djersitje e tepërt e këmbëve.

Nëse keni vërejtur të paktën një nga këto simptoma, ka 99% të ngjarë që të keni myk në këmbë. Ju duhet të shpëtoni prej tij sa më shpejt të jetë e mundur!


Gazetari: Si të shpëtojmë nga myku dhe të mbetemi të sigurt?

Dr. Sajmiri: Aktualisht, ka shumë probleme me produktet kundër mykut. Sigurisht, ka zgjidhje të veçanta të projektuara për të eliminuar simptomat specifike. Ka disa produkte pak a shumë efektive që përdoren për të trajtuar lloje të caktuara të infeksioneve mykotike. Problemi kryesor është se ato prekin vetëm një patogjen specifik. Por mikrobioma e çdo personi është shtëpia e rreth 10-15 myqeve potencialisht patogjene, dhe, normalisht, ato nuk shkaktojnë ndonjë simptomë ose shqetësim.

Deri më tani, ekziston vetëm një zgjidhje që lejon të heqësh qafe infeksionet mykotike. Ky është produkti kundër mykut i quajtur Mikotea. Provat klinike të tij treguan rezultate të mahnitshme. Ende nuk lejohet të eksportohet. Eksporti do të jetë i ndaluar derisa të prodhohet sasi e mjaftueshme për çdo qytetar.


Gazetari: Çfarë e bën të veçantë Mikotea? Cili është ndryshimi midis tij dhe produkteve të tjera kundër mykut?

Dr. Sajmiri: Siç e kam thënë tashmë, sot për sot, kjo është zgjidhja e vetme efektive kundër mykut në botë. Ndihmon për të hequr qafe plotësisht mykun patogjen. Kjo është arsyeja pse rrjetet dhe kompanitë ndërkombëtare të farmacisë kërkojnë me ngulm që ta marrin atë. Krahasuar me tretësira të tjera kundër mykut, ajo ka efekt të drejtpërdrejtë në një gamë të gjerë myqesh që shkaktojnë infeksione serioze. Duke qenë se është e vështirë t’i diagnostikosh, Mikotea eliminon të gjithë florën patogjene. Unë tashmë kam thënë se është pothuajse e pamundur të gjesh se çfarë lloji myku e shkaktoi infeksionin. Mykotea vret të gjithë agjentët infektivë që jetojnë në lëkurën e njeriut. Deri më tani, nuk ka asnjë produkt tjetër në gjendje të bëjë të njëjtën gjë.

Gjithashtu, kjo zgjidhje nuk është sintetike, është plotësisht e natyrshme, dhe eliminon e parandalon reagimin alergjik, sikletet, kruajtjet, erën e keqe dhe stimulon rigjenerimin e indeve të dëmtuara të shtratit të thonjve, si dhe ripërtërin mikrobiomën dhe parandalon aktivitetin e florës patogjene.

E RËNDËSISHME! Prodhuesi ka filluar një program të veçantë, falë të cilit produkti tani është në dispozicion me 50% zbritje!

Kjo është një ofertë e kufizuar. Mikotea origjinal mund të porositet në faqen zyrtare të internetit ME 50% ULJE!1. Efektiviteti i Mikotea u vlerësua bazuar në një metodë standarde (raporti i numrit të njerëzve të shëruar me numrin e përgjithshëm të pacientëve në një grup prej 100 personash që morën Mikotea):

- Eliminimi i aromës së keqe: 99%
- Rivendosja e formës, ngjyrës dhe strukturës së shtratit të thonjve: 80%
- Eliminimi i dermatitit alergjik: 90%
- Eliminimi i plagëve, çarjeve dhe ekzemës: 90%
- Eliminimi i rrjepjes, skuqjes, kruajtjes: 99%
- Eliminimi i flluskave dhe kallove: 99%.

2. Nuk u vërejt asnjë efekt anësor, as reagime alergjike.

3. Mykotea njihet si produkti kryesor për luftimin e infeksioneve mykotike.


Përveç Shqipërisë, produkti u certifikua në Evropë. Provat klinike kanë konfirmuar plotësisht të dhënat shqiptare. Francezët madje kanë raportuar një përqindje më të lartë të shërimeve. Për momentin, ciklet e kërkimeve klinike në Kinë, Amerikë dhe Gjermani janë në përfundim. Vendet kanë shprehur një interes shumë të madh për produktin. Të gjitha testet pa përjashtim kanë treguar se produkti ka një nivel jashtëzakonisht të lartë të efikasitetit.

Gazetari: Mendoj se lexuesit tanë do të dëshironin të dinin se ku ta blejnë Mikotea me zbritje?

Dr. Sajmiri: Kjo është një ofertë me kohë të kufizuar. Dhe tani është në dispozicion vetëm për rajone të veçanta. Siç e përmenda më parë, Mikotea mund të blihet me 50% zbritje.

E vetmja gjë që ju duhet të bëni për të marrë Mikotea është të lini një kërkesë në faqen e internetit, duke specifikuar emrin dhe numrin tuaj të telefonit në mënyrë që operatori të mund t'ju kontaktojë. Nëse shihni se ekziston një mundësi për të lënë një kërkesë, kjo do të thotë që ka akoma produkt në magazinë. Unë personalisht garantoj që të gjithë njerëzit që kanë lënë kërkesa në faqen e internetit do ta marrin porositë e tyre.


Korrespodenti: Dr. Sajmiri, do të dëshironit t'u thoni diçka lexuesve tanë para se të përfundojmë intervistën tonë?

Dr. Sajmiri: E vetmja gjë që dua të them është që të kujdeseni për shëndetin tuaj. Ndoshta, nuk keni dyshime, por ka 97-98% të ngjarë që të keni myk latente në këmbë, e cila mund të shkaktojë zhvillimin e infeksionit në kushte të caktuara të favorshme. Ju mund të mos keni simptoma të dukshme, por infektimi me myk ul cilësinë e jetës dhe e bën jetën tuaj më pak të rehatshme. Unë besoj se nuk është e nevojshme të përmend simptomat e sikletshme dhe problemet e tjera: ju nuk do të jetë në gjendje të shkoni në plazh, pishinë, palestër, sauna apo qendra të tjera pa siklet dhe ndjenjën e turpit, dhe do të duhet të harroni shapkat me gisht apo ecjen zbathur për shkak të thonjve të deformuar që duken keq, dhe do të duhet të zëvendësoni të gjitha këpucët që keni për të parandaluar ri-infektimin - kjo madje dhe kushton. Mos prisni të bëhet vonë. Kujdesuni për shëndetin tuaj tani.


E rëndësishme! Shkencëtari arriti në përfundimin se është koha më e mirë për të filluar trajtimin. Efekti i produktit rritet. Rimëkëmbja ndodh 47% më shpejt se në çdo kohë tjetër të vitit.

Vëmendje!

Portali ynë u ofron lexuesve një zbritje promovuese për të blerë Mikotea. Provoni fatin tuaj duke shtypur butonin SPIN. Nëse jeni me fat, do të jeni në gjendje ta blini këtë produkt me një çmim më të ulët se zakonisht! Paçi fat!

SPIN

ZBRITJE 9600 ALL 4800 ALL

Porositni këtë produkt me një çmim të zbritur para se kjo ofertë t'u jepet lexuesve të tjerë! Zbritja juaj do të skadojë pas:
09 : 47

Vini re, promovimi i zbritjes prej 50% është i kufizuar deri në

Urime!

Ju merrni një zbritje prej 50% në blerjen e Mikotea!

Ok
194 komente sot
Ana F.
E provova këtë produkt. Këmbët e mia mbanin erë të tmerrshme dhe ishte e pamundur të hiqja këpucët në ndonjë vend publik. Kur kthehesha nga puna në shtëpi, i lija këpucët në ballkon për t'i freskuar, përdorja deodorantë për këmbë, përdorja edhe zgjidhje për këpucë, por asgjë nuk më ndihmoi. Arrita të heq qafe erën e keqe dhe tharjen e lëkurës vetëm me Mikotea. Tani, më në fund ndihem e lirë!
një orë më parë
Ami R.
Unë gjithashtu porosita E porosita Mikotea edhe unë. Korrieri ma solli të nesërmen. Lëkura e këmbëve ishte e thatë, kishte shumë plagë dhe njolla të kuqe dhe këmbët më kruheshin. E përgatisja çajin sipas udhëzimeve të përdorimit dhe i njomja këmbët. U ndjeva më mirë menjëherë pas përdorimit të parë. Në të kaluarën, nuk bëhej fjalë të vishja shapka me gisht, por tani i dua ato dhe takat e larta.
një orë më parë
Jani U.
Gruaja ime ka pasur gjithmonë këmbë me erë të keqe të tmerrshme. Kur hiqte këpucët, dukej si një sulm me gaz toksik. U ndjeva i turpëruar kur shkuam për vizitë tek miqtë tanë!!! Ishte kaq e neveritshme!!! Disa njerëz nuk do ta vërenin kaq shumë këtë, por për mua, ishte një arsye për të menduar divorcin. Por më pas një miku im më rekomandoi të provoja Mikotea. E porosita në faqen zyrtare të internetit dhe fillova ta përgatis për të. Gradualisht, situata u përmirësua. Sigurisht, asaj iu desh të zëvendësonte këpucët e saj të vjetra - ishte e pamundur të hiqte qafe erën e rrënjosur. Gjithashtu, rreziqet e ri-infektimit ishin shumë të larta. Por tani ajo është mirë, më e sigurt në vetvete dhe arriti të ngrihej në detyrë!
një orë më parë
Andi J.
Faleminderit shumë! Kur fillova të përdorja Mikotea, as nuk mund ta imagjinoja se do të kisha rezultatet e sotshme. Lëkura ime më kruhej dhe ishte rrjepur, madje kisha çarje midis gishtërinjve e gjakderdhje dhe kam vuajtur shumë nga dhimbja. Ishte e vështirë të ecje. Por gjithçka ndryshoi pasi gjeta Mikotea - lëkura ime është tamam si lëkura e foshnjës, është e lëmuar, nuk ka plagë ose skuqje, nuk ka dhimbje ose kruajtje. Ju kurrë nuk mund të merrni informacione kaq të vlefshme nga një mjek vendas.
një orë më parë
Dr. Sajmiri
Andi, faleminderit për komentin tuaj.

Përshëndetje, Dr. Sajmiri
një orë më parë
Aleks
Unë e provova E provova Mikotea. Efekti është i mahnitshëm. Ndihem i ri dhe i shëndetshëm, nuk kam ndonjë shqetësim. Djersitja e tepërt e këmbëve, aroma e keqe dhe kruajtja u zhdukën. Unë mund të ëndërroja vetëm për rezultate si kjo në të kaluarën. E rekomandoj shumë.
një orë më parë
Gjergj
Kohët e fundit, pashë një dokumentar në lidhje me infeksionet mykotike. Ata flisnin për këtë produkt dhe thanë se ky është produkti më i mirë kundër mykut në botë.
një orë më parë
Natalja
Unë sapo e bëra porosinë time. pakoja duhet të mbërrijë brenda vetëm një jave. mezi pres ta marr!
një orë më parë
Andon
Thonjtë e mi të gishtave të këmbës kanë qenë kaq keq - të verdhë dhe të trashë dhe dukeshin sikur ishin bërë prej plastike. Kur fillova të përdor Mikotea, mund të shihja thonjtë e mi të shëndetshëm. Nuk mund të ndaloj së menduari për këtë. Problemi ishte myku, apo jo?
një orë më parë
Ani
Gjyshja ime më mësoi të heq qafe erën e keqe me ndihmën e bimëve aromatike. Në verë, ajo mblidhte dhe thante barishte dhe i vendoste në këpucë për një natë, dhe askush nuk vuante nga myku. Por myku është problem i zakonshëm tani. E porosita Mikotea. Tani, nuk kam asnjë problem me këmbët dhe aromën e keqe! Më pëlqen që gjëra të tilla u bënë të lehta dhe të disponueshme për njerëzit dhe nuk keni pse të mblidhni dhe të përgatisni barishte.
një orë më parë
Mishel J.
Është një intervistë shumë interesante, faleminderit! Ju po u hapni sytë njerëzve!
një orë më parë
Xheni
Po sikur të jetë një mashtrim? Pse shitet vetëm në internet?
një orë më parë
Eugen
Pajtohem me të gjitha këto komente. Pasi shkova në një pishinë, ndjeva që këmbët filluan të më kruheshin, lëkura ime u skuq dhe u mbulua me flluska e pastaj filloi të rripej. Fillova të panikosem dhe shkova tek doktori. Ai tha se kisha myk dhe se do të qëndronte me mua gjatë gjithë jetës time… Vetëm Mikotea më ndihmoi të hiqja qafe këtë gjë të keqe.
një orë më parë
Luka
Xheni, a e ke lexuar artikullin apo hiç? Për çfarë mashtrimi po flet kur pagesa bëhet gjatë dorëzimit? Unë e porosita atë dhe u dërgua me postier. Kam kontrolluar gjithçka, dhe pastaj kam paguar paratë. Gjithçka shitet në internet tani, nga rrobat dhe këpucët te pajisjet dhe mobiljet e ndryshme.
një orë më parë
Enxhi
Produkt i mrekullueshëm. Edhe gruaja ime dhe unë e morëm atë, dhe të dy vumë re një përmirësim të madh shëndetësor. Ndihet sikur u bëmë më të rinj, morëm më shumë energji ...
një orë më parë
Aleks B.
Pasi lexova të gjitha komentet vendosa ta porosis një për vete :)
një orë më parë
Mari
Ju nuk do ta besoni por unë gjithashtu kisha të njëjtin problem: mungesë të vazhdueshme energjie dhe gjallërie, isha gati të hiqja dorë ... por, falë zotit, zbulova për Mikotea. Mikotea është një produkt vërtet çudibërës.
një orë më parë
Stela
Faleminderit për këshillën. Është koha për t’u kujdesur për shëndetin e këmbëve. Për herë të parë në jetën time… Gjithashtu, produktet bimore për këmbët të këmbëve janë gjithsesi të mira për lëkurën dhe thonjtë dhe kjo është ajo që ka rëndësi për çdo grua!
një orë më parë
Julia
Dr. Sajmiri, faleminderit që na tregove për këtë produkt. Më shëroi thembrat e plasaritura dhe më bëri lëkurën e thembrës të hollë dhe të butë.
një orë më parë
Dr. Sajmiri
Julia, të lutem! A mund të më thuash, të lutem, sa zgjati trajtimi juaj?

Përshëndetje, Dr. Sajmiri
një orë më parë
Julia
Rreth 15 ditë.

një orë më parë
Dr. Sajmiri
Faleminderit, Julia.

Përshëndetje, Dr. Sajmiri
një orë më parë
Helena
Rezultatet i tejkaluan të gjitha pritshmëritë e mia. Kura zgjati 1 muaj dhe tani e përdor herë pas here për të ndihmuar këmbët e mia të relaksohen.
57 minuta më parë
Meli
E porosita Mikotea me zbritje dhe kjo është mrekulli! Sa mirë që më në fund filluan të punojnë për këtë problem.
55 minuta më parë
Alisa
Mykotea është një gjë vërtet interesante. Faleminderit shumë!
53 minuta më parë
Xhesi
E pashë produktin në një farmaci private, kushtonte 300 dollarë! Për fat të mirë, unë e kam porositur atë me një zbritje nga faqja zyrtare e internetit.
48 minuta më parë
Dr. Sajmiri
Xhesi, farmacitë gjithashtu po përpiqen ta shesin produktin. Ata fitojnë para të mëdha nga njerëzit e zakonshëm.

Përshëndetje, Dr. Sajmiri
36 minuta më parë
Kamila
Kam përdorur Mikotea për 2 javë. Ndihem plot energji. Më parë, kam ecur si një plakë gjysmë e vdekur haha! Produkti është i shkëlqyeshëm!
44 minuta më parë
Maks
Sapo e bëra një porosi. Shpresoj ta marr.
39 minuta më parë
Dr. Sajmiri
Maks, sigurisht që do ta merrni, ka akoma 87 pako në gjendje.

Përshëndetje, Dr. Sajmiri
36 minuta më parë
Sabrina
Kam lexuar artikullin dhe menjëherë vendosa të porosis produktin. Unë i kam pothuajse të gjitha ato simptoma, përfshirë erën e keqe.
31 minuta më parë
Mari
Shokë, më thoni ku e keni blerë? Nuk shitet në farmaci dhe kam frikë mos biem në ndonjë rrjetë të rremë.

27 minuta më parë
Dr. Sajmiri
Mikotea mund të porositet VETËM në faqen zyrtare të internetit. Thjesht klikoni në lidhjen e mësipërme! Si pjesë e një programi të veçantë, Mikotea tani shitet me zbritje, prandaj nxitoni që të mos e humbisni zbritjen!
Dhe, ju lutem, kini kujdes nga produktet e kopjuara.

Përshëndetje, Dr. Sajmiri
15 minuta më parë