X

Дали сте од Македонија? Почекајте!

Од Македонија и вашата област имаме најмногу поплаки за дијабетесот и неговите компликации!

Само за еден ден – сите локални набавки на DiaDrops се достапни по специјални цени!

СЕКОЈ ДИЈАБЕТИЧАР СКАПУВА ОДВНАТРЕ И УМИРА ВО АГОНИЈА!

Причина диабета №1 - высокий уровень сахара в крови

Стабилизирањето на шеќерот во крвта и ефикасното лекување на дијабетесот е начин да се спречи болеста и да се избегне смртта.

Коментари: 194

Дијабетесот неизбежно ќе влијае на внатрешните органи и ќе доведе до бавна смрт. 78% од дијабетичарите умираат поради компликациите на болеста.

Лилјана Ристевска: „Јас лично ќе се погрижам секоја личност што ќе го побара овој производ за дијабетес и за стабилизирање на шеќерот во крвта да го добие по специјална цена.“

Вашите прашања ги одговори
Лилјана Ристевска

Специјалист во одделот за ендокринологија. Лекарка која има спасено илјадници животи. Медицински специјалист за лекување на дијабетесот во Македонија.

Работно искуство – над 9 години.

„Запомнете, вистината е едноставна, не слушајте никого: може да го излечите дијабетесот и да го стабилизирате нивото на шеќерот во крвта еднаш засекогаш, на која било возраст и во која било фаза на болеста.“

„Во Македонија, започнавме програма преку која секој може да го добие производот за дијабетес по специјална цена!“

Пред еден месец започна програмата „Македонија без дијабетес“, чијашто цел е борба против дијабетесот и компликациите што настануваат од него. Добивме многу прашања и затоа решивме денес да го објавиме интервјуто со координаторот на програмата, Лилјана Ристевска. Таа е реномирана професорка која лично ја водеше програмата и го надгледуваше нејзиниот напредок со цел да се избегне корупцијата. Ве потсетуваме дека програмата официјално започна на крајот. Преку програмата, секој жител на земјата може да го добие најновиот производ за дијабетес по специјална цена. Испораката е достапна низ цела Македонија.

Уредник: Здраво, д-рке Лилјана. Кажете ни, зошто постоеше потреба да се започне оваа програма финансирана од приватни медицински организации? Редовните клиники и болници веќе не може да се справат со лекувањето на дијабетичарите?

Лилјана Ристевска: Здраво! Нашиот здравствен систем е многу бирократски. Тоа е огромен механизам, со многу проблеми. Се разбира, клиниките и болниците лекуваат дијабетичари. Но, за жал, тамошните специјалисти се фокусираат главно на одржување на телото во стабилна состојба и борба против ефектите на болеста. Мора да разбереме дека специјализираните диети, инсулинот и лековите за одржување создаваат само илузија на нормален живот. Самата болест воопшто не е засегната. Дијабетичарот продолжува да умира бавно.

Како резултат, многу дијабетичари не добиваат соодветен третман и помош. А дијабетесот е болест што не е помалку опасна од канцерогените тумори, во однос на стапката на смртност.

Уредник: Како мислите? Дека стапките на ризик од рак и дијабетес се споредливи?

Лилјана Ристевска: Тие не се само споредливи. Тие се, всушност, многу слични ако се погледне процентот на стапката на смртност. Единствената разлика е во тоа што дијабетесот убива побавно. Но, стапката на смртност кај дијабетичарите е само малку поразлична од стапката на смртност кај пациентите со карцином. Додека лицата со малиген тумор активно се лекуваат и се борат за живот, лекувањето на дијабетичарите, генерално, е ограничено на обидите за следење специјализирани диети и примање инсулински инјекции. Дури и ако на дијабетичарите им се даде одреден третман, всушност, поголемиот дел од времето, тие навистина не се лекуваат во вистинска смисла, како што објаснив погоре.

Со брзиот раст на дијабетичари во светот, зголемен е бројот на смртни случаи.

Уредник: Но, како може дијабетесот да предизвика смрт? Јасно е за болните од карцином, но што им се заканува на дијабетичарите?

Лилјана Ристевска: Прво, тука се класичните компликации на дијабетесот: дијабетична кома, некроза на екстремитетите, гангрена, губење на видот, импотенција, кетоацидоза и хипогликемија. Обично се појавуваат при развојот на дијабетесот, а најчесто се фатални. Ако ги разгледаме подетално, компликациите се:

Кетоацидоза

Ефекти: губење на свеста, ненадејно нарушување на работата на виталните органи и смрт.

Хипогликемија

Ефекти: губење на свеста, ненадејно зголемување на шеќерот во крвта за краток временски период, недостаток на реакција при светлина, акутно потење и конвулзии, а екстремна форма е паѓање во кома.

Хиперосмотична кома

Ефекти: полидипсија (прекумерна жед) и полиурија (прекумерно мокрење).

Лактоцидотична кома

Ефекти: губење на свеста, респираторни нарушувања, намалување на крвниот притисок и недостаток на мокрење, придружено со кардиоваскуларни нарушувања.

Уредник: Дали е тоа сè?

Лилјана Ристевска: Ова се само неколку од компликациите што можат да се појават веднаш, само неколку месеци по развојот на болеста. За 2-3 години, може да се појават други компликации, како што се:

1. Ретинопатија или повреда на мрежницата на окото, што подоцна може да доведе до крварење на задниот дел на окото и одвојување на мрежницата. Постепено може да доведе до целосно губење на видот. Најчесто, ретинопатија се појавува кај пациенти со дијабетес од типот II. Пациентот ќе биде целосно слеп.

2. Ангиопатија или пропустливоста на крвните садови е видно намалена и тие стануваат кревки. Постои склоност кон тромбоза и атеросклероза. Внатрешно крварење или мозочно крварење може да се појави во секое време.

3. Полиневропатија или губење чувствителност на болка и топлина во екстремитетите. Најчесто се развива симетрично на рацете и нозете, истовремено видлива на долните и горните екстремитети. Првите симптоми се вкочанетост и чувство на печење во екстремитетите, коишто се засилуваат во текот на ноќта. Доведува до губење на контролата врз екстремитетите.

4. Дијабетична нога или компликација во која долните екстремитети кај пациентите со дијабетес содржат отворени чиреви, гнојни белези и некротични (мртви) области. Доведува до ампутација или смрт.

Уредник: Каков избор имаат дијабетичарите? Клиниките се бескорисни, но болеста мора некако да се третира…

Лилјана Ристевска: Се согласувам, ситуацијата на прв поглед е безнадежна. Главно, ова е и причината зошто програмата започна сега и секој може да го добие овој производ против дијабетесот по специјална цена. Вака се избегнуваат сите препреки за дијабетичарите, вклучително и бирократските.

Уредник: Може ли да ни кажете повеќе информации за ова?

Лилјана Ристевска: Видете, единствената работа што е навистина неопходна, а којашто претходните производи не можеа да понудат, дури и оние наменети за лекување, е целосно закрепнување на функцијата на панкреасот, со што ќе му овозможи да го апсорбира инсулинот произведен од самото тело. Без никаква надворешна помош. Напротив, повеќето постоечки лекови (дури и најдобрите) само се обидуваат да ја подобрат состојбата на пациентот преку вештачко зголемување на шеќерот во крвта. Наместо тоа, за да се излекува дијабетесот во целост, мора да се обнови функцијата на панкреасот. Со претходните производи, ова беше невозможно да се постигне.

Според најновите научни податоци, активниот калциум е најдобар за намалување на нивото на шеќер во крвта и обновување на панкреасот. Лисја од бреза содржат многу активен калциум – 17 пати повеќе од кравјото млеко. Како што вашето тело станува сѐ помалку активно, така вашиот панкреас полошо работи и произведува помалку инсулин. Па така, недостатокот на активен калциум предизвикува флуктуации на нивото на шеќер во крвта.

Клиничките испитувања на новиот производ докажаа дека тој многу добро се справува со оваа задача. Вкупно 10.120 лица од различни возрасни групи и со различни фази на дијабетес учествувале во ова клиничко испитување. 93,8% целосно се ослободиле од зголеменото ниво на шеќер во крвта. 5,6% од нив сè уште имаат некои проблеми, но нивната целокупна здравствена состојба значително се подобри. Општо земено, луѓето кои имаа тешка фаза на дијабетес и беа близу до смртта, после третманот со овој производ имаа само периодични мали релапси на абнормално ниво на шеќер во крвта. А само кај 0,6% подобрувањето беше значително, но недоволно за да се сметаат за целосно закрепнати.

Уредник: Може ли да објасните за каков вид на производ станува збор?

Лилјана Ристевска: Се работи за напредок во светот на ендокринологијата – DiaDrops капки. Овој додаток во исхраната помага да се контролира нивото на шеќер во крвта и ја обновува функцијата на панкреасот во рок од само 2 месеца.

Производот е произведен од меѓународна компанија со користење на најсовремена технологија, а неговиот развој траеше 2 години. Тоа е причината зошто можеме да го дистрибуираме DiaDrops по специјална цена. Програмата е веќе започната, а производот е достапен за општата популација.

Уредник: Може ли да ни кажете како делува овој чудотворен производ?

Лилјана Ристевска: Нема чудо, само чиста наука. DiaDrops ја враќа рамнотежата на активниот калциум, го регулира метаболизмот на гликозата, липидите и јаглените хидрати и ги враќа оштетените клетки на панкреасот. Обновениот панкреас поактивно произведува инсулин. Има помалку флуктуации на нивото на шеќер во крвта, со што ризиците од развој на дијабетес се намалуваат. Откако ќе завршите еден целосен третман со DiaDrops, нивото на шеќер во крвта се намалува и станува нормално.

Уредник: Звучи импресивно! Но, кажете ни што значи ова за општата популација.

Лилјана Ристевска: DiaDrops го стабилизира нивото на шеќер во крвта, го запира развојот на дијабетес и ги намалува ризиците од дијабетес кај луѓето. Веќе нема да страдате од симптоми како жед, често мокрење, морници, долготрајно зараснување на раните, вртоглавица и намалена енергија.

Уредник: Дали DiaDrops може да помогне само во раните фази на болеста?

Лилјана Ристевска: Не, како што кажав претходно, делува на клеточното ниво, закрепнувајќи го телото на пациентот. Делува во која било фаза на дијабетесот, па дури и во случаите кога отежнатата фаза на болеста го приближува пациентот до смртта.

Уредник: Дали навистина ја отстранува причината за болеста, наместо само да го стабилизира нивото на шеќерот во крвта?

Лилјана Ристевска: Не може целосно да се ослободите од дијабетесот. Но, со DiaDrops, може да го запреме неговиот развој и да ја спречиме неговата појава кај луѓе кои имаат високо ниво на шеќер во крвта.

Уредник: Како може луѓето да добијат DiaDrops преку програмата? Може ли секој да го купи?

Лилјана Ристевска: Секој може да пристапи до програмата. Има само едно „но“ – таа е временски ограничена. Но, сепак може да нарачате и да добиете DiaDrops по намалена цена. Оставете го вашето име, презиме и телефонски број на веб-страницата, а нашиот тим наскоро ќе ве контактира.

Уредник: Кога завршува програмата?

Лилјана Ристевска: Крајниот рок на програмата е (вклучувајќи го и тој датум). Пред тоа, мора да направите нарачка за DiaDrops. Ако досега не сте го направиле тоа, ви препорачувам да побрзате, бидејќи подоцна ќе биде невозможно да се набави DiaDrops по специјална цена. Јас лично гарантирам дека барањата поставени пред истекот на рокот ќе бидат обработени и секој што порачал ќе го добие производот.

Сакам да го свртам вашето внимание на резултатите од оваа анкета. Примерок за оваа анкета беа пациенти од клиниката со дијабетес од различни фази.

Анкета: КАКО ГО НАМАЛУВАТЕ НИВОТО НА ШЕЌЕР ВО КРВТА?

Лекови:
23%
DiaDrops:
47%
Народни лекарства:
8%
Сè уште барам решение:
17%
Не верувам дека е можно:
5%

Уредник: Лилјана Ристевска, ви благодарам за интервјуто! Дали сакате да им кажете уште нешто на нашите читатели пред да го завршиме интервјуто?

Лилјана Ристевска: Да, секако. Не потценувајте ја вашата болест. Таа е многу опасна и може да биде фатална. Не треба да чекате да ослепите, да паднете во кома или да ви ги ампутираат екстремитетите. Најдобро е да го решите проблемот пред да биде предоцна.


Внимание! Откриено е дека месеците и се најдобро време да се започне со третман на дијабетесот. Поради стабилизирање на просечната температура, се забрзува метаболизмот, се зголемува циркулацијата на крвта во телото, се зголемува протокот на крв и кислород во внатрешните органи, со што се зголемува ефектот од употреба на DiaDrops. Третманот на дијабетесот и неговите компликации се случува 67% побрзо отколку во текот на другите периоди од годината. Функциите на телото се враќаат 100% во текот на третманот.
Честитки!

Добивате 50% попуст доколку го нарачате производот DiaDrops!

Во ред

Внимание!

Нашиот портал им нуди промотивен попуст за купување на DiaDrops на читателите. Пробајте ја вашата среќа со кликнување на копчето „ЗАВРТИ“. Доколку имате среќа, ќе може да го купите овој производ по пониска цена од вообичаената! Со среќа!

ЗАВРТИ

ПОПУСТ 4800 MKD. 2400 MKD.

Нарачајте го овој производ по намалена цена пред понудава да им ја дадеме на останатите читатели! Вашиот попуст ќе истече по:
Потсетуваме повторно дека оваа понуда трае само до .
194 коментари денес
Бранко Костадинов
Нарачав DiaDrops денес, ви благодарам за брзата испорака!
Пред 1 час
Елена Велиновска
Нивото на шеќер во крвта ми варираше, но проблемот исчезна за околу 50 дена. Фала!
Пред 1 час
Јана Николовска
Вистина е! Тоа е многу ефикасен производ против дијабетес! Нивото на шеќер во крвта сега ми е стабилизирано на 4,8 mmol.
Пред 1 час
Александар Крстевски
Лилјана Ристевска, ви благодарам! Го нарачав, беше многу лесно. Да видиме што ќе се случи за една недела. Премногу е рано да се зборува за закрепнување, но се чувствувам подобро, ќе напишам друго мислење подоцна. Најважно е дека засега нивото на шеќер во крвта не ми варира. Мислам дека сè ќе биде во ред!
Пред 1 час
Лилјана Ристевска
Александар, не грижете се и продолжете да користите DiaDrops. Најважно е да ги следите упатствата.

Со почит, Лилјана Ристевска
Пред 1 час
Владимир Марковиќ
Помош! Страдам од флуктуации на шеќерот во крвта. Непријатноста и болката ме убиваат. Не знам што да правам. Повремено земам различни лекови, но не ми помагаат :(
Пред 1 час
Симон Костовски
Владимир, пробај DiaDrops, нема да зажалиш! Мојот проблем беше предизвикан од дијабетесот, го изгубив видот на едното око. За среќа, мајка ми го најде DiaDrops и ми го порача. Патем, помина половина година оттогаш и програмата не беше достапна во тоа време (но цената беше прилично пристојна), а сега веќе немам проблеми и можам да живеам нормално. Верувај ми, купи го производот и сам ќе се увериш во резултатите.
Пред 1 час
Ангела Томовска
Како се нарачува?
Пред 1 час
Даниел Стојков
Ангела, еве линк до официјалната веб-страница. Пробајте го. Мене ми помогна многу.
Пред 1 час
Ангела Томовска
Даниел, ти благодарам! Го нарачав и едвај чекам да ми го достават. Колку време е обично потребно?
Пред 1 час
Даниел Стојков
Ангела, обично 3-4 дена.
Пред 1 час
Стефани Трајкова
Го нарачав за сестра ми пред два месеци, пред да започне програмата. Таа долго време страдаше од дијабетес. Не може да си замислите колку ми е благодарна бидејќи ризикував и го нарачав.
Пред 1 час
Максим Велковски
Дали резултатот е навистина толку добар? Можеби треба да го нарачам.
Пред 1 час
Лазар Стефковски
И јас слушнав за него. Еден мој пријател го користи. Тој има проблем со нивото на шеќер во крвта веќе 2 години и конечно ја зеде работата во свои раце и се излечи. И јас го нарачав, резултатите ќе ги видиме подоцна.
Пред 1 час
Томе Андреевски
Се чини дека не сум единствениот со овие проблеми, но фала му на Бога што дознав за DiaDrops пред еден месец и практично се ослободив од дијабетесот! Десет различни лекарства не можеа да постигнат ваков ефект.
Пред 1 час
Кристијан Петревски
Дали навистина помага? Лековите и нашите доктори се бескорисни, веќе сум многу исплашен од оваа болест.
Пред 1 час
Лилјана Филиповиќ
Многу е корисен! Нема хемикалии во овие капки, тие се базираат на лисја од црница. Му го препорачувам производот на секој што има проблеми со нивото на шеќер во крвта. Овие капки навистина прават да се чувствувате подобро.
Пред 1 час
Ана Ставревска
Голема благодарност до производителот на овој производ! DiaDrops ми помогна многу брзо! Го нарачав од официјалната страница на производителот. Не одложувајте го третманот, подобро е да се ослободите од проблемот со дијабетес веднаш отколку да плачете и да жалите за тоа подоцна.
Пред 1 час
Габриела Симоноска
Благодарам, Лилјана Ристевска, да не бевте вие, немаше да верувам во ефикасноста на лекот. Со мојот сопруг сум во брак повеќе од 5 години и тој има дијабетес. Му беше многу лошо. А сега трча наоколу како повторно да има 18 години.
Пакетот пристигна многу брзо.
Пред 1 час
Лилјана Ристевска
Габриела, нема за што! Те молам кажи ми колку време му траеше третманот.

Со почит, Лилјана Ристевска
Пред 1 час
Габриела Симоноска
Околу 55 дена, а неговиот шеќер се нормализира по 14 дена.
Пред 1 час
Лилјана Ристевска
Габриела, искрено ви честитам!

Со почит, Лилјана Ристевска
Пред 1 час
Весна Грнчаровска
Резултатот ги надмина моите очекувања. DiaDrops ме крена на нозе за само 6 дена! Нарачав уште пакувања за моите пријатели.
пред 57 минути
Андреа Цветковска
Нарачав пред половина час преку програмата.
Интересно е, не очекував дека ќе биде толку лесно!
Пополнив барање на официјалната веб-страница и потврдив сè. Сакам да живеам нормално и да уживам во пешачењето.
пред 55 минути
Емилија Војдановска
Имам дијабетес, но ситуацијата многу ми се подобри со DiaDrops. Веќе нема сериозни флуктуации на нивото на шеќерот во крвта. Се чувствувам одлично.
пред 53 минути
Анита Митрева
Нарачав веднаш штом ја зедов платата. Шеќерот во крвта сега ми е стабилен, а поминаа само неколку дена откако започнав да го пијам.
пред 48 минути
Лилјана Ристевска
Се чини дека и аптеките се обидуваат да го продаваат производот, се разбира по поскапа цена. Луѓето се толку алчни. Отсега ќе проверуваме каде и кому му го испраќаме производот.

Со почит, Лилјана Ристевска
пред 36 минути
Сузана Меловска
Користам DiaDrops веќе 2 месеца. Мојот пријател ми го донесе од САД. Се чувствувам одлично: отокот и главоболката исчезнаа, немам вртоглавица и можам да пијам помалку вода.
пред 44 минути
Марко Цветанов
Го користам и јас. Навистина помага. Ако имате дијабетес, навистина го препорачувам, делува онака како што објаснија во статијата. Го доставија многу брзо, ми пристигна за само 3 дена. Штета што претходно немаше ваква програма :(
Пред 39 минути
Лилјана Ристевска
Марко, за жал, беше невозможно да се започне програма како оваа порано. Развојот и пуштањето во продажба на нов производ одзема многу време и пари. Сепак, сега луѓето можат да спречат дијабетес со DiaDrops, а ако веќе имаат дијабетес, можат да го запрат неговиот развој и да спречат компликации.

Со почит, Лилјана Ристевска
пред 36 минути
Кате Петреска
Ја прочитав статијата и решив веднаш да го порачам и да го пробам. Редовните лекови ми помагаат само за краток период, а ми рекоа дека дијабетесот е тежок за лекување. Сега гледам вистински резултати. DiaDrops ми пристигна 5 дена по нарачката. Се чувствував добро уште од првиот ден, не можев да поверувам. Ви благодарам од сè срце, сега можам да живеам нормален живот!
пред 31 минута
Јулијана Боневска
Дечки, кажете ми од каде го купивте производов? Не можам да го најдам во аптеките, а се плашам да го нарачам од интернет. Не сакам да купам фалсификат.
Пред 27 минути
Лилјана Ристевска
Повторувам повторно, DiaDrops може да се купи само од официјалната веб-страница. Ако не сакате да направите грешка, само кликнете на линкот погоре и пополнете го формуларот.
Исто така, сакам да ве потсетам дека преку програмата производот се дистрибуира по специјална и прифатлива цена! Но, програмата нема да трае долго, затоа не одложувајте!
И пазете се од фалсификати!

Со почит, Лилјана Ристевска
пред 15 минути
Статистикa на веб-страницата
Вкупно посетители денес:
6924
Посетители во моментов:
49
Нарачани DiaDrops:
1083