X

Вие сте во Македонија! Почекајте!

Од Македонија и вашата област имаме најмногу поплаки за дијабетесот и неговите компликации!

Doar o zi - la checkout to disponibil la un preț special!

Единствената причина за дијабетес е недостатокот на калиум во организмот!

Стабилизирањето на шеќерот во крвта и ефикасното лекување на дијабетесот е начин да се спречи болеста и да се избегне смртта.

Коментари: 194

Дијабетесот неизбежно ќе влијае на внатрешните органи и ќе доведе до бавна смрт. 78% од дијабетичарите умираат поради компликациите на болеста.

Лилјана Ристевска вели: „Јас лично ќе се погрижам секој човек кој бара лек за дијабетесот и за стабилизирање на шеќерот во крвта да го добие по специјална цена.“

Вашите прашања ги одговори
Лилјана Ристевска

Раководителка на одделот за ендокринологија. Лекарка која има спасено илјадници животи. Најдобриот медицински специјалист за лекување на дијабетесот во Македонија.

Работно искуство – над 30 години

„Запомнете, вистината е едноставна, не слушајте никого: може да го излечите дијабетесот и да го стабилизирате нивото на шеќерот во крвта еднаш засекогаш, на било која возраст и во било која фаза на болеста.

Во Македонија, започнавме програма преку која секој може да го добие лекот за дијабетес по специјална цена!“


Пред еден месец започна програма „Македонија без дијабетес“, чијашто цел е борба против дијабетесот и компликациите што настануваат од него. Добивме многу прашања и затоа решивме денес да го објавиме интервјуто со координаторот на програмата, Лилјана Ристевска. Таа е реномирана професорка која лично ја водеше програмата и го надгледуваше нејзиниот напредок со цел да се избегне корупцијата. Ве потсетуваме дека програмата официјално започна на крајот . преку програмата, секој жител на земјата може да го добие најновиот лек за дијабетес по специјална цена. Испораката е достапна низ цела Македонија.

Уредник: Здраво, д-рке Лилјана. Кажете ни, зошто постоеше потреба да започне програма? Редовните клиники и болници веќе не може да се справат со лекувањето на дијабетичарите?

Лилјана Ристевска: Здраво! Здравствениот систем е многу бирократски. Тоа е огромен механизам, со многу проблеми. Се разбира, клиниките и болниците лекуваат дијабетичари. Но, за жал, тамошните специјалисти се фокусираат главно на одржување на телото во стабилна состојба и борба против ефектите на болеста. Мора да разбереме дека специјализираните диети, инсулинот и лековите за одржување создаваат само илузија на нормален живот. Самата болест воопшто не е засегната. Дијабетичарот продолжува да умира бавно.

Како резултат, многу болни луѓе не добиваат соодветно лекување и помош. Ова е предизвикано од фактот дека дијабетесот е болест којашто во никој случај не е за потценување, исто како и карциномот, во однос на стапката на смртност.

Уредник: Како мислите? Дали стапките на ризик од карцином и дијабетес можат да се споредат?

Лилјана Ристевска: Не само што се споредливи, тие всушност се многу слични ако гледаме на стапката на смртност во проценти. Единствената разлика е во тоа што дијабетесот убива побавно. Но, стапката на смртност кај дијабетичарите е само малку поразлична од стапката на смртност кај пациентите со карцином. Додека лицата со малиген тумор активно се лекуваат и се борат за живот, лекувањето на дијабетичарите, генерално, е ограничено на обидите за следење специјализирани диети и примање инсулински инјекции. Дури и при самото лекување, во повеќето случаи, не можеме да кажеме дека се работи за вистински третман, како што можевме да видиме од неодамнешните настани.

Со брзиот раст на дијабетичари во светот, зголемен е бројот на смртни случаи.

Уредник: Но, како може дијабетесот да предизвика смрт? Јасно е за болните од карцином, но што им се заканува на дијабетичарите?

Лилјана Ристевска: Прво, тука се класичните компликации на дијабетесот: дијабетична кома, некроза на екстремитетите, гангрена, губење на видот, импотенција, кетоацидоза и хипогликемија. Обично се појавуваат при развојот на дијабетесот, а најчесто се фатални. Ако ги разгледаме подетално, компликациите се:

Кетоацидоза

Ефекти: губење на свеста, ненадејно нарушување на работата на виталните органи и смрт.

Хипогликемија

Ефекти: губење на свеста, ненадејно зголемување на шеќерот во крвта за краток временски период, недостаток на реакција при светлина, акутно потење и конвулзии, а екстремна форма е паѓање во кома.

Хиперосмотична кома

Ефекти: полидипсија (прекумерна жед) и полиурија (прекумерно мокрење).

Лактоцидотична кома

Ефекти: губење на свеста, респираторни нарушувања, намалување на крвниот притисок и недостаток на мокрење, придружено со кардиоваскуларна инсуфициенција.

Уредник: Дали тоа е сè?

Лилјана Ристевска: Ова се само неколку од компликациите што можат да се појават веднаш, само неколку месеци по развојот на болеста. За 2-3 години, може да се појават други компликации, како што се:

1. Ретинопатија е повреда на мрежницата на окото, што подоцна може да доведе до хеморагија на задниот дел на окото и одвојување на мрежницата. Притоа постепено може да доведе до целосно губење на видот. Најчесто, ретинопатија се појавува кај пациенти со дијабетес тип II. Пациентот е целосно слеп.

2. Ангиопатија. Пропустливоста на крвните садови е видно намалена и тие стануваат кревки. Постои склоност кон тромбоза и атеросклероза. Внатрешно крварење или церебрално крварење може да се појави во кое било време.

3. Полиневропатија. Губење чувствителност на болка и топлина во екстремитетите. Најчесто се развива симетрично на рацете и нозете, истовремено видлива на долните и горните екстремитети. Првите симптоми се вкочанетост и чувство на печење во екстремитетите, коишто се засилуваат во текот на ноќта. Доведува до губење на контролата врз екстремитетите.

4. Дијабетична нога. Компликација во која долните екстремитети кај пациентите со дијабетес содржат отворени улцерации, гнојни белези, некротични (мртви) области. Доведува до ампутација или смрт.

Уредник: Каков избор имаат дијабетичарите? Клиниките се бескорисни, но болеста мора некако да се лекува.

Лилјана Ристевска: Се согласувам, ситуацијата на прв поглед е безнадежна. Главно, ова е и причината зошто програмата започна сега и секој може да го добие овој лек против дијабетесот по специјална цена. Вака се избегнуваат сите препреки за дијабетичарите, вклучително и бирократските.

Уредник: Може ли да ни кажете нешто повеќе?

Лилјана Ристевска: Видете, единствената работа што е навистина неопходна, а којашто претходните лекови не можеа да ја понудат, дури и оние наменети за лекување, е целосно закрепнување на функцијата на панкреасот, со што ќе му овозможи да го апсорбира инсулинот произведен од самото тело. Без никаква надворешна помош. Напротив, повеќето постоечки лекови (дури и најдобрите) се обидуваат да ја подобрат состојбата на пациентот преку вештачко зголемување на шеќерот во крвта. Наместо тоа, за да се излекува дијабетесот во целост, мора да се обнови функцијата на панкреасот. Ова не е можно.

Според најновите истражувања, единствената работа што треба да ја направите за да ја обновите функцијата на панкреасот е да го обновите нивото на сложен калиум во крвта. Кога има акутен недостаток на калиум, панкреасот престанува да го апсорбира инсулинот произведен од самото тело. Проблемот со обновувањето на нивото на калиум е многу тежок, затоа што калиум е невозможно да се одржи во форма за лесно користење. Единствената опција е да изберете состојки што ќе реагираат во човечкото тело и ќе ја формираат неопходната компонента во организмот.

Клиничките испитувања на новиот лек докажаа дека тој многу добро се справува со оваа задача. Вкупно 10.120 лица од различни возрасни групи и со различни фази на дијабетес учествувале во истражувањето. 93,8% целосно се ослободиле од зголеменото ниво на шеќер во крвта. 5,6% сè уште имаат некои проблеми, но целокупното здравје значително им се подобри. Општо земено, луѓето кои имаа тешка фаза на дијабетес и беа близу до смртта, после третманот имаа само периодични мали релапси на абнормално ниво на шеќер во крвта. А само кај 0,6% подобрувањето беше значително, но недоволно за да се сметаат за целосно закрепнати.

Уредник: Може ли да објасните каков вид на лек е ова?

Лилјана Ристевска: Зборувам за новиот пронајдок наречен Diatea. Ова е чај што ви овозможува во најкус можен рок, буквално за 4 дена, целосно да заборавите на флуктуациите на шеќерот во крвта, а за 2-3 месеци целосно да ја обновите функцијата на панкреасот.

Го произведува меѓународна компанија со користење најсовремена технологија, а неговиот развој траеше 2 години. Тоа е причината зошто можеме да го дистрибуираме Diatea по специјална цена. Програмата е веќе започната, а чајот му е достапен на населението.

Уредник: Може ли да ни кажете како делува овој чудотворен чај?

Лилјана Ристевска: Не постојат чуда, само чиста наука. Чајот го обновува нивото на сложениот калиум и, во исто време, генерира специјални „репрограмирани“ имунолошки клетки коишто го активираат процесот на закрепнување на панкреасот и ја обновуваат неговата функција. Панкреасот започнува да го апсорбира инсулинот произведен од човечкото тело, со што ја отстранува причината за самиот дијабетес. Како резултат на тоа, после третманот, шеќерот во крвта е целосно стабилизиран.

Уредник: Звучи импресивно. Но, кажете ни што значи ова за обичните луѓе.

Лилјана Ристевска: Тоа значи дека современата европска медицина е сè понапредна и може да го излекувате дијабетесот за 2-3 месеци. Diatea не ги олеснува симптомите преку привремено стабилизирање на шеќерот во крвта, туку го „рестартира“ телото на клеточно ниво. Чајот ја отстранува причината за дијабетесот, а пациентот повторно е здрав. Не само што се ослободува од симптомите, туку и самата болест е искоренета.

Уредник: Diatea помага само во раните фази?

Лилјана Ристевска: Не, како што кажав претходно, делува на клеточно ниво, закрепнувајќи го телото на пациентот. Делува во која било фаза на дијабетесот, па дури и во случаите кога отежнатата фаза на болеста го приближува пациентот до смртта.

Уредник: Дали навистина ја отстранува причината за болеста, наместо само да го стабилизира шеќерот во крвта?

Лилјана Ристевска: Diatea го стабилизира шеќерот во крвта во првите денови од лекувањето (поради делумно обновување на функцијата на панкреасот) и целосно ја отстранува болеста по завршување на третманот. Моментално тоа е единственото решение што навистина го отстранува дијабетесот.

Уредник: Како може луѓето да добијат Diatea преку програма? Дали секој може да го добие овој чај?

Лилјана Ристевска: Да, апсолутно секој. Има само едно „но“ – заради малото ниво на производство, програмата е ограничена. Во исто време, секој што го сака може да остави барање и да го добие Diatea по специјална цена. Сè што треба да направите е да ги оставите вашето име и телефонскиот број, а тимот од центарот за поддршка ќе ве контактира.

Уредник: Кога завршува програмата?

Лилјана Ристевска: Крајниот рок на промоцијата е (вклучувајќи го и тој датум). Пред тоа, мора да оставите барање за Diatea. Ако досега не сте го направиле тоа, ви препорачувам да побрзате, бидејќи подоцна ќе биде невозможно да се набави Diatea по специјална цена. Јас лично гарантирам дека поднесени барања до крајниот рок ќе бидат обработени и луѓето ќе си го добијат чајот.

Анкета – како се ослободивте од дијабетес и го стабилизиравте шеќерот во крвта?

Лекови:
23%
Diatea:
47%
Традиционална медицина:
8%
Сè уште барам решение:
17%
Не верувам дека е можно:
5%

Лилјана Ристевска, ви благодарам за интервјуто! Дали сакате да им кажете уште нешто на нашите читатели пред да се поздравиме?

Лилјана Ристевска: Да, секако. Не гледајте на својата болест како на мала непријатност. Тоа е многу опасно и може да биде фатално. Не треба да чекате да ослепите, да паднете во кома или да ви ги ампутираат екстремитетите. Најдобро е да го решите проблемот пред да биде предоцна.

Внимание!

Нашата веб-страница нуди промотивни попусти за купување на Diatea. Пробајте ја вашата среќа со притискање на копчето „ЗАВРТИ“. Ако имате среќа, ќе може да го купите овој производ поевтино од вообичаеното! Со среќа!

Заврти

ПОПУСТ! 4800 MKD 2400 MKD

Нарачајте го производов со попуст пред понудава да им ја дадеме на другите читатели!
Вашиот попуст ќе истече по:

    10 : 00

Забележете дека промоција е ограничена до .

194 коментари денес
Бранка Костадинова
пред 1 час

Нарачав Diatea, благодарам за брзата испорака!

Елена Велевска
пред 1 час

Имав дијабетес. Исчезна за 50 дена! Благодарам!

Јана Николовска
пред 1 час

Вистина е! Многу ефикасен чај против дијабетес! Нивото на шеќер во крвта сега ми е стабилизирано на 4,8 mmol.

Александар Крстевски
пред 1 час

Лилјана Ристевска, ви благодарам! Го пробав, има пријатен вкус. Да видиме што ќе се случи за една недела. Премногу е рано да се зборува за закрепнување, но се чувствувам подобро, ќе напишам друго мислење подоцна. Сепак, нивото на шеќерот во крвта не ми варира, дури и не го чувствувам. Затоа, мислам дека сè ќе биде во ред!

Лилјана Ристевска
пред 1 час

Александар, не грижи се и продолжи да пиеш Diatea. Најважно е да ги следиш упатствата.

Со почит, Лилјана Ристевска

Владимир Марковиќ
пред 1 час

Помош! Страдам од флуктуации на шеќерот во крвта. Непријатноста и болката ме убиваат. Не знам што да правам. Повремено земам различни лекови, но не ми помагаат :(

Симон Костовски
пред 1 час

Владимир, пробај Diatea, нема да зажалиш. Мојот проблем беше предизвикан од дијабетесот, го изгубив видот на едното око. Ѝ благодарам на мајка ми што го најде Diatea и го нарача за мене. Патем, помина половина година оттогаш и програма не беше достапна во тоа време (но цената беше прилично пристојна), а сега веќе немам проблеми и можам да живеам мирно. Верувај ми, користи го и ќе видиш.

Ангела Томовска
пред 1 час

Како се нарачува?

Даниел Стојков
пред 1 час

Ангела, еве линк до официјална веб-страница. Пробај го. Мене многу ми помогна.

Ангела Томовска
пред 1 час

Даниел, благодарам, веќе го нарачав

и едвај ја чекам испораката. Колку време е потребно?

Даниел Стојков
пред 1 час

Ангела, обично 3-4 дена.

Стефани Трајкова
пред 1 час

Нарачав за сестра ми пред два месеци, пред да започне програмата. Таа долго време страдаше од дијабетес. Не може да си замислите колку ми е благодарна бидејќи ризикував и го нарачав.

Максим Велковски
пред 1 час

Дали резултатот е навистина толку добар? Можеби треба да го нарачам.

Лазар Стефковски
пред 1 час

И јас слушнав за него. Некој што го познавам го користи. Тој веќе 2 години имаше проблем со шеќерот во крвта и сега ја зеде работата во свои раце. Го нарачав, ќе го пробам.

Томе Андреевски
пред 1 час

Изгледа дека не сум единствениот со такви проблеми, но фала му на Бога што дознав за Diatea пред еден месец и се ослободив од дијабетесот! Десет различни лекарства не можеа да постигнат ваков ефект.

Кристијан Петревски
пред 1 час

Дечки, дали помага? Лековите и нашите доктори се бескорисни, веќе сум многу исплашен.

Лилјана Филиповиќ
пред 1 час

Кристијан, 99% ќе ви помогне. Ефектот е многу моќен и, што е најважно, целосно е природен. Подобро нарачајте го додека сè уште е на промоција. Diatea ми помогна целосно да се ослободам од дијабетесот!

Ана Ставревска
пред 1 час

Благодарност до производителот! Diatea ми помогна многу брзо! Го нарачав од официјалната страница на производителот. Не одложувајте го третманот, подобро е да се ослободите од проблемот со дијабетес веднаш отколку да плачете подоцна и никогаш веќе да не може да станете.

Габриела Симоноска
пред 1 час

Благодарам, Лилјана Ристевска, да не бевте вие, немаше да верувам во ефикасноста на лекот. Во брак сум со мојот сопруг кој има дијабетес повеќе од 5 години. Му беше многу лошо. А сега, трча како повторно да има 18 години.

Пакетот стигна многу брзо.

Лилјана Ристевска
пред 1 час

Габриела, нема за што. Те молам кажи ми колку време го користеше.

Со почит, Лилјана Ристевска

Габриела Симоноска
пред 1 час

Околу 55 дена, а неговиот шеќер се нормализира по 14 дена.

Лилјана Ристевска
пред 1 час

Габриела, искрено ви честитам!

Со почит, Лилјана Ристевска

Весна Грнчаровска
пред 57 минути

Резултатот ги надмина моите очекувања. Diatea ме врати на нозе за 6 дена! Нарачав уште пакувања за моите пријатели.

Андреа Цветковска
пред 55 минути
Нарачав пред половина час преку програма.
Интересно е, не го очекував ова!
Оставив барање на официјалната веб-страница и потврдив сè. Сакам да живеам нормално и да уживам во пешачењето.
Емилија Војдановска
пред 53 минути
Нарачав пред околу половина година, пред тоа многу страдав од дијабетесот. Diatea ми помогна за неколку недели! Не мислев дека е можно. Сега се чувствувам одлично!
Анита Митрева
пред 48 минути
Нарачав веднаш штом ја зедов платата. Шеќерот во крвта сега ми е стабилен, а поминаа само неколку дена откако започнав да го пијам.
Лилјана Ристевска
пред 36 минути

Се чини дека и аптеките се обидуваат да го продаваат чајот. Луѓето се толку алчни. Отсега ќе проверуваме од каде и на кого го испраќаме производот.

Со почит, Лилјана Ристевска

Сузана Меловска
Пред 44 минути
Користам Diatea веќе шест месеци (еден пријател ми го донесе од Европа). Го излечив дијабетесот за два и пол месеци.
Марко Цветанов
Пред 39 минути
Го користам и јас. Навистина помага. Ако имате дијабетес, навистина го препорачувам, делува онака како што објаснија во статијата. Го доставија многу брзо, ми пристигна за само 3 дена. Штета што претходно немаше таква програма.
Лилјана Ристевска
пред 36 минути

Марко, не беше возможно. Потребно е многу време за да се развие лек и да се започне програма, а инвестирани се многу пари. Но, по сето ова време, луѓето конечно можат да се ослободат од дијабетесот брзо и евтино.

Со почит, Лилјана Ристевска

Кате Петреска
пред 31 минута
Ја прочитав статијата и решив веднаш да го порачам и да го пробам. Редовните лекови ми помагаат само за краток период, а ми рекоа дека дијабетесот е тежок за лекување. Сега гледам вистински резултати. Diatea ми пристигна 5 дена по нарачката. Се чувствував добро уште од првиот ден, не можев да поверувам. Ви благодарам од сè срце, сега можам да живеам нормален живот!
Јулијана Боневска
Пред 27 минути
Дечки, кажете ми од каде го купивте? Не можам да го најдам во аптеките, а се плашам да го нарачам од интернет. Не сакам да купам фалсификат.
Лилјана Ристевска
пред 15 минути

Ако не сакате да направите грешка, само кликнете на врската погоре и пополнете го формуларот.
Исто така, сакам да ве потсетам дека преку програмата чајот се дистрибуира по специјална и прифатлива цена! Но, програмата нема да трае долго, затоа не одложувајте!
И пазете се од измами!
Со почит, Лилјана Ристевска


Нарачајте Diatea со попуст!
Спасете се од сигурна смрт!
Нарачајте Diatea со попуст!
Статистикa на страницата
Посетители денес:
6924
Моментално активни:
49
Нарачале Diatea:
1083