СМРДЛИВИТЕ СТАПАЛА СЕ ЗНАК НА ГАБИЧНА ИНФЕКЦИЈА!

АКО СТРАДАТЕ ОД СМРДЛИВИ СТАПАЛА, ЧЕШАЊЕ, ЦРВЕНИЛО НА КОЖАТА НА СТАПАЛАТА ИЛИ ДЕФОРМАЦИЈА НА НОКТИТЕ, ТОГАШ ВИЕ ИМАТЕ ГАБИЧНА ИНФЕКЦИЈА!

Коментари: 194

Ако некое лице има смрдливи стапала, има 99 % веројатност дека проблемот е предизвикан од габа.

Статистички, повеќе од милијарда луѓе страдаат од габични инфекции што влијаат на кожата на ноктите и стапалата. Најточен начин да се дијагностицира ова е да се суди според присуството на лош мирис.

На вашите прашања одговори
Д-р Лидија Велевски

Раководителка на Истражувачкиот центар за микробиологија, специјалист за габични инфекции. Авторка е на повеќе од 20 научни трудови од областа на молекуларната микологија. Активно работи во областа на заразните болести кај луѓето.

Има работно искуство од над 15 години

Белешка од уредникот: Истражувачкиот центар за микробиологија ја откри вистинската причина за лошата миризба на стапалата, а тоа се габичните инфекции.

Новинарот: Добро ден, д-р Велевски! Ќе започнам со главното прашање: дали е вистина дека поголемиот дел од македонската популација страда од габични инфекции?

Д-р Велевски: Да, габичните инфекции на стапалата се широко распространети во нашата земја. За жал, никој не е заштитен од нив, подложни се дури и луѓето што се многу чисти. Неквалитетните и тесни чевли, нездравата исхрана, злоупотребата на лекови, лошите навики, лошата хигиена и несоодветните производи за нега на стапалата создаваат поволно опкружување за габични инфекции на стапалата и ја отежнуваат борбата против нив.

Габичната инфекција на стапалата не е само естетски проблем. Може да ви го уништи животот и да го намали неговиот квалитет: непријатност, чешање, лупење, црвенило, чир, гнојни егземи, пукнатини, деформирани нокти, непријатен мирис и други симптоми го оневозможуваат игнорирањето на проблемот. Статистички, околу 90 % од луѓето претпочитаат сами да се справуваат со оваа болест, па затоа само ги кријат симптомите наместо да ја елиминираат причината за инфекцијата. Денес, аптеките нудат многу антигабични производи, прилично скапи и не многу ефикасни. Овој пазар е огромен. Се надевам дека ќе може да прочитате меѓу редови и да разберете што сакам да кажам.


Новинарот: Д-р Велевски, кажете ми дали смрдливите стапала се навистина знак на габични инфекции?

Д-р Велевски: Да. Поентата е дека кожата на стапалата е најповолна средина за габи. Топлината и влагата создаваат поволни услови за брз развој на инфекцијата, со што влијаат на ноктите (онихомикоза) и кожата (трихомикоза). Лошата миризба е еден од првите знаци на проблемот. Ако го игнорирате, веројатно ќе се соочите со посериозни симптоми, а ослободувањето од нив ќе биде потешко и ќе трае подолго време.

Околу 89 % од сите проблеми со кожата и ноктите се предизвикани од габични инфекции предизвикани од различни патогени микроорганизми.


Новинарот: Многу луѓе веруваат дека правилната хигиена може да ја спречи габичната инфекција. Дали е вистина?

Д-р Велевски: Би било голема грешка да се мисли дека габичната инфекција на стапалата е проблем само на загрозените лица и оние кои ја игнорираат хигиената. На нашата кожа живеат микроорганизми, а тие создаваат микробиом кој исто така вклучува и габи. Микробиомот на секоја личност е уникатен, зависи од полот, возраста, животната средина, етничката припадност, исхраната, професијата, специфичните карактеристики на телото, како и од инфекциите што ги има лицето, облеката што ја носи, неговата или нејзината рутина за нега на кожата или нејзиното отсуство. Кога микробиомот е оштетен, количината на корисни бактерии се намалува.

Од друга страна, расте колонија на опортунистички патоген и овој раст може да резултира со проблеми. Кожата ја губи способноста да се спротивстави на стресови, инфекции и неповолни фактори на животната средина. Станува чувствителен и ранлив на патогената микрофлора. Така, патогените габи почнуваат да се размножуваат и предизвикуваат лош мирис и други симптоми што е потребно итно да се отстранат. За жал, луѓето заразени со габи користат производи (често некомпатибилни) за да ги елиминираат лошиот мирис, иритацијата, црвенилото, пукнатините и другите знаци на инфекција, но заборавете на причината за болеста.

Таквиот пристап може да помогне само да се ослободите од непријатноста и да ја влошите состојбата на кожата и ноктите на стапалата. Единствениот универзален симптом што значи дека дефинитивно имате габа се смрдливите стапала.


Новинарот: Може ли да наведете некои специфични примери на габична инфекција на стапалата?

Д-р Велевски: Да, секако. Би сакал да ви ги кажам најшироко распространетите знаци на габични инфекции што значат дека имате сериозни проблеми.

1. Онихомикоза – ноктите на прстите на стапалата зафатени од габа. Патолошките промени започнуваат да се развиваат на слободниот раб на ноктот. Во почетната фаза, може да видите точки и жолти линии. И перионихијата не е ретка, тоа е гнојно воспаление на периунгвалното лежиште.

2. Епидермофитија – габично заболување што влијае на кожата и ноктите. Може да се заразите во сауна, теретана, на плажа и на кое било јавно место. Габата стигнува до вашата кожа благодарение на сунѓерот за туширање, крпата, долната облека, спортската опрема и сл. Прекумерното потење на стапалата придонесува за развој на болеста.

3. Трихофитија или рубромикоза е предизвикана од различни видови на габи Trichophyton. Болеста е многу заразна, се пренесува преку производи за бањи, чевли и чорапи, спортска опрема и други заеднички предмети. Рударите, работниците во стакларници, работниците во сауни, спортистите и особено пливачите се луѓето кои се најподложни на оваа болест (во Европа, постои посебен израз – „атлетско стапало“).


Новинарот: Како можам да знам дека имам габична инфекција на стапалото?

Д-р Велевски: За жал, нема совршени методи за дијагностицирање на габичната инфекција на стапалата кај луѓето. Еден од проблемите е што има многу патогени микроорганизми (повеќе од 2.000 видови се познати досега), а другиот е што е многу тешко да се откријат. Исто така, тестот може да биде многу скап.

Еве ги првите симптоми што значат дека имате габична инфекција на нозете:

- лоша миризба;
- црвенило, лупење на кожата;
- пукнатини помеѓу прстите и на петиците;
- груба, тврда, задебелена кожа;
- деформирани лежишта на ноктите – промени во дебелината, бојата, формата и структурата на ноктите;
- гнојна егзема помеѓу прстите, рани;
- волчје око, плускавец;
- прекумерно потење на стапалата.

Ако забележите барем еден од овие симптоми, има 99 % веројатност дека имате габа. Треба да се ослободите од неа што е можно побрзо!


Новинарот: Како да се ослободиме од габите и да бидеме безбедни?

Д-р Велевски: Во моментов, има многу проблеми со антигабични производи. Се разбира, постојат специјални производи создадени да ги отстранат специфичните симптоми. Постојат некои повеќе или помалку ефикасни производи што се користат за лекување на одредени видови на габични инфекции. Главниот проблем е што тие влијаат само на специфичен патоген. Но, микробиомот на секоја личност е дом на околу 10 – 15 потенцијално патогени габи и обично тие не предизвикуваат никакви симптоми или непријатност.

До денес, има само едно решение што овозможува ослободување од габичните инфекции. Тоа е антигабичниот производ наречен Micotea. Неговите клинички испитувања покажаа неверојатни резултати. Сè уште не е дозволено да се извезува. Извозот ќе биде забранет сѐ додека не се произведе доволна количина за да се снабди секој македонски граѓанин на кој му е потребен производот.


Новинарот: Што ја прави Mikotea толку посебна? Која е разликата помеѓу неа и другите антигабични производи?

Д-р Велевски: Како што веќе реков, до денес, ова е единствениот ефикасен антигабичен производ во светот. Тоа помага целосно да се ослободите од патогените габи. Затоа меѓународните фармацевтски мрежи и компании сакаат да го откупат. Во споредба со другите антигабични производи, тој има свој ефект директно на целиот спектар на габи што предизвикуваат сериозни инфекции.

Со оглед на тоа дека е тешко да се дијагностицира, Mikotea овозможува да се ослободите од целата патогена флора. Веќе реков дека е речиси невозможно да се открие каков вид на габа ја предизвикал инфекцијата. Mikotea ги убива сите инфективни агенси што живеат на човечка кожа. До денес, нема друг производ што може да го стори истото.

Исто така, овој производ не е синтетички, целосно е природен, ја отстранува и спречува алергиската реакција, непријатноста, чешањето, лошата миризба и стимулира регенерација на оштетените ткива на лежиштето на ноктите, го обновува микробиомот и ја потиснува активноста на патогената флора.

ВАЖНО! Производителот започна специјална програма и благодарение на тоа производот сега е достапен со 50% попуст!

Ова е временски ограничена понуда. Оригиналниот производ Mikotea може да се нарача на официјалната веб-страница СО 50% ПОПУСТ!1. Ефективноста на Mikotea е проценета врз основа на стандарден метод (односот на бројот на луѓе што закрепнале наспроти општиот број на пациенти во групата од 100 луѓе кои користеле Mikotea):

- Отстранување на лошата миризба: 99%
- Враќање на формата, бојата и структурата на лежиштето на ноктите: 80%
- Отстранување на алергискиот дерматитис: 90%
- Отстранување на раните, пукнатините и егземата: 90%
- Отстранување на лупењето, црвенилото, чешањето: 99%
- Отстранување на волчјите очи и задебелената кожа: 99%.

2. Не беа откриени несакани ефекти, вклучително и алергиска реакција.

3. Mikotea е препознаена како водечки производ за борба против габичните инфекции на стапалата.


Покрај Македонија, производот е сертифициран и во Европа. Клиничките испитувања целосно ги потврдија македонските податоци. Французите дури пријавија и поголем процент на закрепнувања. Во моментов, привршуваат циклусите на клинички истражувања во Кина, Јапонија и Виетнам. Азиските земји покажуваат голем интерес за производот. Сите тестови без исклучок покажаа дека производот има исклучително високо ниво на ефикасност.

Новинарот: Мислам дека нашите читатели би сакале да знаат каде да го купат Mikotea со попуст?

Д-р Велевски: Ова е временски ограничена понуда. И засега е достапна само за одредени региони. Како што споменав претходно, Mikotea може да се купи со попуст од 50%.

Сè што треба да направите за да го добиете Mikotea е да оставите барање на веб-страницата и да го наведете вашето име и телефонски број за да може операторот да ве контактира. Ако видите дека има опција за да оставите барање, тоа значи дека сè уште го има производот на залиха. Јас лично гарантирам дека сите луѓе што оставиле барања на веб-страницата ќе ги добијат своите нарачки.


Новинарот: Д-рке Велевски, дали сакате да им кажете уште нешто на нашите читатели пред да го завршиме интервјуто?

Д-р Велевски: Единственото нешто што сакам да го кажам е дека треба да се грижите за своето здравје. Веројатно не се ни сомневате, но има од 97 % до 98 % веројатност дека имате латентна габа на стапалата што може да предизвика развој на инфекција во одредени поволни услови. Можеби немате очигледни симптоми, но оваа инфекција го намалува квалитетот на животот и го прави вашиот живот понеудобен. Верувам дека нема потреба да се споменуваат непријатните симптоми и други проблеми: нема да може да одите на плажа, базен, теретана, сауна, фитнес-центар без непријатност и чувство на срам, ќе мора да заборавите на носењето сандали и одење боси поради деформираните нокти што изгледаат лошо и ќе мора да ги замените сите чевли што ги имате за да спречите реинфекција, а тоа е скапо. Не чекајте да стане предоцна. Погрижете се за вашето здравје токму сега.


Важно! Научниците заклучија дека од до е најдобро време да се започне третманот. Ефектот на производот се зголемува. Закрепнувањето се случува 47% побрзо отколку во кое било друго време од годината.

Честитки!

Добивате 50% попуст за купување на производот Mikotea!

ВО РЕД

Внимание!

Нашиот портал им нуди промотивен попуст за купување на Mikotea на читателите. Пробајте ја вашата среќа со притискање на копчето ЗАВРТИ. Доколку имате среќа, ќе може да го купите овој производ по пониска цена од вообичаената! Со среќа!

ЗАВРТИ

ПОПУСТ
4800 MKD
2400 MKD

Нарачајте го овој производ по намалена цена пред понудава да им ја дадеме на други читатели! Вашиот попуст ќе истече по:

Имајте предвид дека промоцијата со 50% попуст е ограничена до

194 коментари денес
Ана Филипова
Го пробав овој производ. Нозете мирисаа ужасно, беше невозможно да ги соблечам чевлите на кое било јавно место. Кога се враќав дома од работа, ги оставав чевлите на балконот за да ги освежам, користев дезодоранси за стапала, користев и производи за обувки, но ништо не ми помогна. Успеав да се ослободам од лошиот мирис и сувоста на кожата само благодарение на Mikotea. Сега, конечно се чувствувам слободна!
пред еден час
Емилија Ристевска
И јас нарачав Mikotea. Курирот ми ја достави следниот ден. Кожата на стапалата ми беше сува, имаше многу рани и црвени дамки што се лупеа и ме чешаа. Го сварив чајот според упатството за употреба и ги натопив стапалата. Се чувствував подобро веднаш по првата употреба. Во минатото, сандалите не беа опција за мене, но сега сакам убави чевли и високи потпетици.
пред еден час
Жане Велеска
Стапалата на жена ми секогаш ужасно мирисаа. Кога ќе ги соблечеше чевлите, како да имаше напад со токсичен гас. Се срамев кога одевме на гости кај пријателите! Мирисаше одвратно! За некои луѓе ова не беше важно, но за мене беше причина да размислам за развод. Но, тогаш мојот пријател ми препорача да пробам со Mikotea. Нарачав на официјалната веб-страница и ѝ подготвив релаксирачка бања за стапалата на жена ми. Постепено, ситуацијата се подобруваше. Се разбира, таа мораше да ги замени старите чевли – беше невозможно да се ослободи од вкоренетиот мирис, а и ризикот од реинфекција беше многу висок. Но, сега е добро, стана посамоуверена и успеа да добие унапредување!
пред еден час
Александар Јованов
Ви благодарам многу! Кога започнав да користам Mikotea, не можев ни да замислам дека резултатите ќе бидат вакви. Кожата порано ме чешаше и ми се лупеше, имав пукнатини меѓу прстите коишто крвареа и страдав од болка. Едноставно беше тешко да се оди. Но, сè се смени откако ја најдов Mikotea! Мојата кожа стана како на бебе: мазна, без рани и црвенило, без болка и чешање. Никогаш не може да добиете вакви вредни информации од вашиот лекар.
пред еден час
Д-р Велевски
Александар, благодарам за позитивните повратни информации.

Поздрав, Д-р Велевски
пред еден час
Антон
Пробав Ја пробав Mikotea. Ефектот е едноставно неверојатен. Се чувствувам младо и здраво, веќе немам болка. Прекумерното потење на нозете, лошата миризба и чешањето исчезнаа. Јас само можев да сонувам за вакви резултати во минатото. Ја препорачувам.
пред еден час
Гоце Белевски
Неодамна, гледав документарец за габични инфекции. Тие го споменаа овој производ и рекоа дека е најдобриот антигабичен производ во светот.
пред еден час
Наталија Велјановска
Само што ја направив нарачката. Пакетот треба да ми го достават во рок од една недела. Едвај чекам!
пред еден час
Андреј Биковски
Ноктите на прстите ми беа ужасни – жолти и задебелени, изгледаа како да се направени од пластика. Кога почнав да ја користам Mikotea забележев дека почнаа да ми растат здрави нокти. Не можам да престанам да размислувам за тоа. Дали е виновна габата?
пред еден час
Ане Дојчиноска
Баба ми ме научи да се ослободам од лошата миризба со помош на миризливи билки. Во лето, таа собираше и сушеше билки, шиеше вреќички и ги ставаше во чевлите преку ноќ и никој немаше габа. Но, габата е проблем сега. И јас нарачав Mikotea. Сега, немам проблеми со стапалата и лошата миризба! Ми се допаѓа фактот што ваквите работи станаа лесни и достапни за луѓето и не мора да собирате и подготвувате билки.
пред еден час
Марко Јовчев
Ова е многу интересно интервју, ви благодарам! Им ги отворивте очите на луѓето!
пред еден час
Јасмина Петковска
Што ако е измама? Зошто се продава само на интернет?
пред еден час
Никола Адамчев
Се согласувам со сите овие коментари. Откако бев базен, почувствував дека моите нозе почнаа да ме чешаат, кожата ми стана црвена и се покри со плускавци, а потоа почна да се лупи. Почнав да паничам и посетив лекар. Тој рече дека ова е габа и дека ќе остане со мене цел живот… Само Mikotea ми помогна да се ослободам од овие непријатни работи.
пред еден час
Лазе Ристовски

Јасмина, дали воопшто го прочита написот? За каква измама зборуваш кога плаќањето е при испорака? Јас го нарачав и ми беше доставен со курир. Проверив сè, а потоа ги платив парите. Сега сè се продава на интернет, од облека и обувки до разновидна опрема и мебел.

пред еден час
Ѓоре Тодевски
Неверојатен производ. Го нарачавме со сопругата за двајцата и забележавме огромно подобрување. Се чувствувавме помладо, со повеќе енергија...
пред еден час
Антонио Стојанов
Откако ги прочитав сите коментари, решив да нарачам еден за себе :)
пред еден час
Мери Крстевска
Нема да верувате, но и јас го имав истиот проблем: постојан недостаток на енергија и виталност, за малку ќе се откажев... Но, фала му на Бога, дознав за Mikotea. Mikotea е навистина чудесен производ.
пред еден час
Стојне Алексоска
Ви благодарам за советот. Време е да се погрижам за здравјето на стапалата. За прв пат во мојот живот… Исто така, бањите за стапала од билки се добри за кожата и ноктите, а тоа е многу важно за секоја жена!
пред еден час
Јулија Дејанова
Д-р Велевски, ви благодарам што ни кажавте за овој производ. Ми ги излечи напукнатите петици и ми ја направи кожата мазна и мека (порано ме потсетуваше на шмиргла).
пред еден час
Д-р Велевски
Јулија, добредојдена си! Можеш ли да ми кажеш, те молам, колку долго траеше твоето лекување?

Поздрав, Д-р Велевски
пред еден час
Јулија Дејанова
Околу 15 дена.

пред еден час
Д-р Велевски
Ти благодарам, Јулија.

Поздрав, Д-р Велевски
пред еден час
Елена Стојмирова
Резултатите ги надминаа сите очекувања. Третманот траеше 1 месец, сега сè уште правам бања за стапалата одвреме-навреме за да им помогнам на моите нозе да се релаксираат.
пред 57 минути
Мери Крстеска
Нарачана Mikotea со попуст, супер е! Добро е што некој конечно започна да работи на овој проблем.
пред 55 минути
Марија Христовска
Mikotea е навистина добра. Ви благодарам многу!
пред 53 минути
Љупка Гајдова
Производот го видов во приватна аптека, чинеше 3000 денари! За среќа, го нарачав со попуст од официјалната веб-страница.
пред 48 минути
Д-р Велевски
Љупка, аптеките исто така се обидуваат да го продадат производот. Тие заработуваат многу пари од обичните луѓе.

Поздрав, Д-р Велевски
пред 36 минути
Кристина Трајчева
Користам Mikotea веќе 2 недели. Се чувствувам полна со енергија. Претходно, се влечев како полумртва старица! Производот е одличен!
Пред 44 минути
Мирко Николов
Тукушто нарачав. Се надевам дека ќе го добијам.
Пред 39 минути
Д-р Велевски
Мирко, сигурно дека ќе го добиеш, има уште 87 пакети на залиха.

Поздрав, Д-р Велевски
пред 36 минути
Снежана Стојчевска
Ја прочитав статијата и веднаш решив да го нарачам производот. Ги имам скоро сите тие симптоми, вклучително и смрдливите стапала.
пред 31 минута
Мери Зероска
Дечки, кажете ми од каде го купивте? Не се продава во аптеките, а јас се плашам да не налетам на лажен производ на интернет.

Пред 27 минути
Д-р Велевски
Mikotea може да се нарача САМО на официјалната веб-страница. Само кликнете на врската погоре! Како дел од специјална програма, Mikotea сега се продава со попуст, затоа побрзајте за да не ја пропуштите зделката!
И, ве молам, пазете се од имитации.

Поздрав, Д-р Велевски
пред 15 минути